Förvånande Fysiska Tecken på hjärtsjukdom

No Comments

Förvånande Fysiska Tecken på hjärtsjukdomDen klassiska röda flaggor för en hjärtinfarkt är bekant för alla som har sett medicinsk drama på tv. Patienten, oftast en äldre man, börjar väsande andning och kippar efter andan. Då han hamnar i klorna bröstet, knäna, och så småningom faller över. I verkliga livet, kan tecken och symtom på hjärtsjukdom är mycket mer varierad och nyanserad.

Tecken Jämfört med Symtom på hjärtsjukdom

Först några definitioner. Hjärtat sjukdom symtom är tecken på att du känner eller erfarenhet, samtidigt som ett tecken på hjärtsjukdom är något som din läkare kan se eller hitta. Självklart hjärtsjukdom symtom är andfåddhet och smärta i bröstet. Men din läkare kommer också att leta efter gemensamma hjärtsjukdom tecken vid sådan granskning eller i en patient intervju.

Vet tecken på hjärtsjukdom är viktigt eftersom du kan ha dem innan du har något av den gemensamma hjärtsjukdom symtom. Att låta din läkare vet om dessa varningssignaler kan hjälpa dig att få tidig behandling för hjärtsjukdom.

“Tecken som fotled svullnad eller viktökning inte nödvändigtvis betyda att du har en hjärtsjukdom, men tillsammans med andra symtom på hjärtsjukdom, laboratorieundersökningar, och familjens historia, de är en viktig del i att göra en diagnos av hjärtsjukdom eller hjärtsvikt, säger Carl E. Orringer, MD, docent i medicin och chef för Förebyggande av Hjärt Medicin och LDL-Aferes Program vid Universitetet i Miami Miller School of Medicine.

Svullnad av Fötter och underbenSvullnad av Fötter och underben

Lagring av vätska i fötter och ben är känd som perifera ödem. Ödem kan visas som “strumpan märken” på dina ben och fotleder vid slutet av dagen, särskilt om du bär tighta strumpor eller slang. Mild perifera ödem är vanligt. Din läkare kan kontrollera för detta tecken genom att trycka ett finger mot din fotled eller knä ben för att se om en depression eller buckla är kvar. Detta kallas “pitting ödem” och det skulle kunna tyda på kronisk hjärtsvikt.

Ödem kan vara ett tecken på hjärtsvikt, eftersom ditt hjärta inte är pumpa också, vätska från inuti dina blodkärl tenderar att läcka in i omgivande vävnader. Ben och vrister finns gemensamma utrymmen för ödem på grund av effekterna av gravitation.

“Perifera ödem kan orsakas av en mängd frågor,” säger Dr. Orringer. “The bottom line är att de flesta människor med perifera ödem inte har en hjärtsjukdom, men det kan vara en viktig signal om att det finns andra tecken och symtom på hjärtsvikt.”

Manligt Håravfall

“Om du såg något av det kungliga bröllopet, kanske du har märkt att Prins William är skallighet på hjässan. Denna typ av skallighet på hjässan hos unga män kan vara ett tecken på en ökad risk för hjärt-kärlsjukdom, säger Orringer.

Flera stora studier har bekräftat sambandet mellan håravfall och hjärtsjukdomar. Jämfört med män med en full hår, män med krona förlust har en ökad risk för hjärtsjukdom för cirka 23 procent. Män med total förlust av hår på toppen av huvudet har en ökad risk för 36 procent.

Kombinationen av håravfall, högt blodtryck och högt kolesterol skjuter risken ännu högre. Denna länk kan vara på grund av att för mycket av det manliga könshormonet testosteron, som stör hårväxt på huvudet och orsakar åderförkalkning. Det betyder inte att du är dömd till hjärtsjukdom om du är skallig, men det tyder på att du bör granskas mer noggrant för andra tecken och symtom på hjärtsjukdom.

Gula Knölar på Huden

Xanthomas är avlagringar av fett att bygga upp under huden. De kan visas som små gula knölar eller så platt, bred plack på armbågar, knän, händer, fötter, eller skinkorna. En typ av xanthoma kallas xanthelasma palpebrarum visas på ögonlocken. Dessa gula, fettdepåer potentiellt kan vara tecken på hjärtsjukdom, eftersom de kan tyda på höga nivåer av fetter i blodet.

“Xanthomas kan vara ett tecken på en sällsynt, ärftlig typ av blodsjukdom som höga nivåer av triglycerider ansamlas i blodet. Xanthomas kan också vara ett tecken på förhöjt kolesterol, och de kan försvinna när kolesterolvärden är under kontroll, säger Orringer.

Gum Sjukdom

Svullna, ömma, eller blödande tandkött är oftast ett tecken på dålig munhygien, men kan också vara ett viktigt tecken på hjärtsjukdom. “Sambandet mellan sjukdomar i tandköttet och hjärtsjukdom är den verkliga affären, säger Orringer. “Det finns massor av forskning som finns nu som backar upp detta sammanhang.”

Gum sjukdom och hjärtsjukdom kan vara kopplade eftersom de båda är tecken på dålig blodcirkulation, eller det kan vara vanliga bakterier som är inblandade i både tuggummi sjukdom och plack byggs upp inne i kranskärlen. Länken kan också ha något att göra med kroppens reaktion på långvarig inflammation. I alla fall, att ta bättre hand om dina tänder och tandkött kan vara ett bra sätt att minska din risk för hjärtsjukdom.

Emotionell Stress

Försvagning av hjärtmuskeln som åtföljs av extrem känslomässig stress, sorg eller förlust, särskilt hos kvinnor, som kallas takotsubo kardiomyopati, eller brustet hjärta-syndrom. När detta inträffar, stigande stress hormoner, särskilt adrenalin, utlösa hjärt smärta som känns mycket som en hjärtattack, ofta med hjärtklappning, andnöd, och spolning. Men till skillnad från under en riktig hjärtattack, artärerna blockeras inte. Denna potentiellt allvarliga och ofta förbisedd tillståndet är vanligare hos kvinnor än hos män, i själva verket är män som gör upp om endast 10 procent av de diagnostiserade fallen.

Tecken på hjärtsviktTecken på hjärtsvikt

Hjärtsvikt innebär att hjärtat inte fungerar så bra som det borde. Det betyder inte att hjärtat har misslyckats. En annan term för hjärtsvikt är en kronisk hjärtsvikt, eller CHF. Hjärtsvikt gradvis blir sämre över tid. Några tidiga varningssignaler kan omfatta:

Viktökning Om ditt hjärta börjar misslyckas och vätska börjar bygga upp i din vävnad, orsakar ödem, så kanske du ser en plötslig viktökning.

Frekvent Urinering hjärtsvikt kan orsaka minskat blodflöde till njurarna, vilket gör att du behåller mer vätska. Ett av tecknen på detta vätska kan vara täta urinträngningar.

Grå starr Även om den exakta orsaken till förhållandet mellan grå starr och hjärtat sjukdom är inte känd, studier visar att personer som har grå starr är högre risk för hjärtsjukdomar, högt blodtryck och högt kolesterol. “Den här länken är nog mer av en förening än ett tecken på hjärtsjukdom, säger Orringer.

Nattlig Hosta “En av de tecken på hjärtsvikt kan vara ansamling av vätska i bröstet och hjärtat när man ligger platt på natten. Detta ökade vätskan kan orsaka en nattlig hosta, förklarar Orringer.

Kom ihåg att alla dessa hjärtsjukdom tecken kan ha många olika orsaker. De menar inte att du har eller kommer att få hjärtsjukdomar. Men i kombination med andra hjärtsjukdomar tecken och symtom, dina blodprover och din familj historia, de ger din läkare den bästa chansen att hitta hjärtsjukdom tidigt och hålla dig vid god hälsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *